Verzekeringen

22 juli 2024

Krappe arbeidsmarkt leidt tot meer conflicten

Zestig procent van de werkgevers heeft last van de krapte op de arbeidsmarkt. Ze kunnen maar moeilijk de juiste mensen krijgen om al het werk te verrichten. Dat leidt tot een hogere werkdruk en meer conflicten met werknemers. Hoe gaat u daarmee om?
17 juli 2024

Bedrijfsruimte huren en aanpassen? Denk aan het huurdersbelang!

U huurt een bedrijfspand of een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw. Van de verhuurder mag u dat opknappen naar uw eigen wensen. Maar wat als er schade ontstaat aan uw aanpassingen? Valt dat dan onder uw inventarisverzekering of onder de gebouwenverzekering van de verhuurder?
20 juni 2024

Zo beveiligt u uw pand tegen inbraak

Ruim veertig procent van de ondernemers krijgt te maken met inbraak, volgens cijfers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). U kunt het risico verkleinen door uw bedrijfspand goed te beveiligen. Hoe treft u passende maatregelen?
23 mei 2024

Ondernemer op vakantie (maar soms aan het werk)

De zomer staat voor de deur en u wilt er eens lekker tussenuit voor een welverdiende vakantie. Maar u neemt wel uw zakelijke laptop en smartphone mee om tussendoor nog wat te kunnen werken. Zijn die zakelijke spullen op een privévakantie verzekerd? En hoe zit het met het cyberrisico?
14 mei 2024

Thuiswerken is heel gewoon geworden

Volgens de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van TNO en het CBS heeft twee derde van de Nederlandse werknemers afspraken gemaakt over thuiswerken. Die trend gaat waarschijnlijk niet meer verdwijnen. Maar welke verantwoordelijkheden voor thuiswerkers heeft u als werkgever? En met welke risico’s moet u rekening houden?
13 mei 2024

Bedrijfsgebouwen vaak onderverzekerd

De kosten voor het (her)bouwen van gebouwen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Bovendien moeten gebouwen aan strengere regelgeving voldoen, waardoor herbouw ook duurder is geworden. Gebouwenverzekeringen zijn daar niet altijd op aangepast.
19 april 2024

Bedrijven schatten risico datalek te laag in

Veel bedrijven lijken een datalek niet als een groot probleem te zien. Maar door datalekken kunnen cybercriminelen phishingcampagnes opzetten waarvan uw klanten de dupe worden. Meld een datalek daarom bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) én bij de klanten die getroffen zijn. En vraag ons welke cyberverzekering u helpt in geval van een datalek.
18 april 2024

AOV steeds opnieuw afstemmen op uw situatie

Als u arbeidsongeschikt raakt, wilt u er in inkomen niet of slechts weinig op achteruitgaan. Dus heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Maar het is belangrijk om regelmatig te laten nagaan of de dekking nog bij u past. Zodat u zeker weet dat u de uitkering krijgt die u nodig heeft.