Relatie: hoe regel je het financieel en juridisch?

Als je een (langdurige) relatie met iemand aangaat, heeft dat ook gevolgen voor je financiën, rechten en plichten. En als je onverhoopt uit elkaar gaat… hoe regel je dat dan? Wij kunnen je adviseren en helpen je met het maken van de juiste keuzes die bij jouw leven en jouw situatie passen.

Relatie

Trouwen

De bruiloft is de mooiste dag van je leven, maar het is ook de eerste dag van een nieuwe financiële en juridische situatie voor jou en je partner. Voordat je gaat trouwen sta je voor een belangrijke beslissing: gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden? Wat is het verschil en waar moet je op letten?

Samenwonen

Samenwonen doe je vooral omdat je samen verder het leven in wilt. Maar het heeft ook gevolgen voor je financiële situatie. Leg je je relatie vast in een samenlevingscontract of kies je voor geregistreerd partnerschap? En wat zijn de aandachtspunten bij een ‘samengesteld gezin’? Zomaar een aantal vragen waar we je graag mee verder helpen.

Geregistreerd partnerschap

Als je kiest voor een geregistreerd partnerschap, ontstaat er een nieuwe financiële en juridische situatie voor jou en je partner. Over het algemeen heb je als geregistreerd partners dezelfde rechten als mensen die zijn getrouwd. Toch zijn er een paar belangrijke verschillen. Wist je dat je ook kunt kiezen voor een geregistreerd partnerschap met en zonder voorwaarden?
Wat verandert er allemaal? En hoe regel je dat?

Scheiden of einde relatie

Een scheiding of het eindigen van je relatie is een emotioneel ingrijpende gebeurtenis. Daarnaast heeft het ook een grote financiële impact. Moet je straks wel of geen alimentatie betalen aan je ex-partner? Of krijg je juist alimentatie? Hoe ga je om met het huis dat je deelt en eventueel de koop van een nieuwe woning? En wat zijn de gevolgen voor je levensverzekering en pensioen? Wanneer het in je relationele sfeer niet meer lukt om samen tot een oplossing te komen, dan kunnen wij je met Mediation neutrale begeleiding bieden. Onze adviseurs zijn MfN geregistreerde mediators. Lees meer over Mediation (echtscheidingsbemiddeling).

Verandert je situatie op (een van) bovenstaande punten? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Onze adviseurs

Arthur

Arthur Lapidaire

arthur@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator

Dianne

Dianne de Kort

dianne@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator / RFEA

René

René van Rijsewijk

rene@florishand.nl

financieel adviseur

Team Aline

Aline Roks

aline@florishand.nl

financieel adviseur

Niels

Niels Gille

niels@florishand.nl

financieel adviseur

Vrijblijvend adviesgesprek? We nemen contact met je op.