Ik heb een huis en ...

Kan mijn hypotheek goedkoper? Past mijn hypotheek nog bij mij? Kan ik profiteren van de lage rente? Of kan ik beter aflossen? Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden om te besparen op de maandlasten van je huidige woning.

Hypotheek berekenen

Hypotheek oversluiten / rentemiddeling

Je hypotheek oversluiten betekent dat je de huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit bij je huidige of een andere geldverstrekker. Veel mensen kunnen hiermee flink besparen op hun woonlasten, ondanks de boete die ze mogelijk moeten betalen bij de huidige geldverstrekker. De boete is afhankelijk van de resterende looptijd. Ook als je rentevaste periode bijna afloopt of als je van plan bent om een nieuw huis te kopen dan kan het oversluiten van je hypotheek financieel heel aantrekkelijk zijn. Zit je nog vast aan een langlopend rentecontract of heb je te maken met een hoge boete? Wellicht is rentemiddeling dan een interessante optie.

In deze tijd van (historisch) lage rentes is het mogelijk ook voor jou hét moment om je maandlasten te verlagen. Wil je weten of en hoeveel jij kunt besparen? Maak een afspraak voor een (vrijblijvend) adviesgesprek.

Goedkoper wonen door hertaxatie

Heb je overwaarde in je woning? Dan kun je met een kleine investering in tijd en geld mogelijk veel op je hypotheeklasten besparen.

Als je woning in de loop van de tijd een overwaarde heeft gekregen, loopt de hypotheekverstrekker steeds minder risico en kom je in aanmerking voor een lagere rente-opslag. Voor je hypotheekverstrekker is het risico dan namelijk kleiner geworden. Daardoor kan ook de opslag op de hypotheekrente omlaag of zelfs verdwijnen. Hiermee kun je je maandelijkse hypotheeklasten verlagen zelfs als je je hypotheekrente hebt vastgezet voor de gehele looptijd.

Neem contact met ons op om je mogelijkheden op een rij te (laten) zetten.

Goedkoper wonen door investering in energiebesparende maatregelen

Door je huis te verduurzamen bespaar je in je energielasten. Hiervoor bespaar je ook op je maandlasten. Als je hiervoor onvoldoende eigen geld hebt dan kun je hiervoor een aantrekkelijke lening afsluiten. Verschillende geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek tot 106% van de woningwaarde.

Hypotheek aflossen

Als je extra aflost op je hypotheek dan betaal je meer terug dan het afgesproken maandbedrag. Dat kan voordelig zijn omdat je hypotheekschuld (versneld) lager wordt en dus je maandlasten kunnen dalen. Toch is extra aflossen niet altijd de meest verstandige oplossing. We hebben hieronder de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

De voordelen van extra aflossen:

  • Lagere hypotheeklast per maand;
  • Kans op lagere rente (lagere tariefklasse);
  • Jaarlijks extra aflossen is vaak kosteloos;
  • Minder kans op restschuld.

De nadelen van extra aflossen:

  • Minder hypotheekrenteaftrek;
  • Minder eigen geld vrij te besteden;
  • Bij extra aflossen betaal je soms een vergoeding;
  • Is er aan je hypotheek een spaarrekening of verzekering gekoppeld? Dan betekent extra aflossen soms een nadeel voor je netto maandlasten;
  • Extra aflossen heeft fiscale gevolgen.

Kortom, of extra aflossen interessant is voor jou hangt geheel af van je persoonlijke situatie. Wij denken graag met je mee of het zinvol is om extra af te lossen op je hypotheek. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Onze hypotheekadviseurs

René

René van Rijsewijk

rene@florishand.nl

financieel adviseur

Team Aline

Aline Roks

aline@florishand.nl

financieel adviseur

Niels

Niels Gille

niels@florishand.nl

financieel adviseur

Arthur

Arthur Lapidaire

arthur@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator

Dianne

Dianne de Kort

dianne@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator / RFEA

Vrijblijvend adviesgesprek? We nemen contact met je op.