Ontdek de mogelijkheden

Of je nu geld achter de hand hebt of juist op zoek bent naar extra financiële ruimte; wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Team Bankzaken Jasper Iris

Vermogen opbouwen

Je hebt geld achter de hand en wilt vermogen opbouwen. Welke mogelijkheden zijn er? Wat is verstandig? En wat zijn de fiscale consequenties? Wat levert geld vastzetten op? Wat zijn de handige tips voor als je wilt sparen? Of kun je toch beter gaan beleggen? Maar wat gebeurt er dan precies met je geld? En welke gevolgen heeft dat voor je vermogen?

Beleggen

Vermogen kun je opbouwen door geld te laten ‘groeien’. Beleggen is een manier hiervoor. Als je bereid bent om meer risico te lopen dan bij een reguliere spaarrekening, dan is beleggen een optie. Zo maak je kans op meer rendement.

Als je weet wat voor type belegger je bent en je weet hoeveel risico je wilt en kunt lopen, hoe kies je dan de juiste aanbieder? Wordt het een beleggingsfonds of kies je ervoor om rechtstreeks aandelen of obligaties aan te kopen? Vind je het belangrijk dat op afgesproken momenten er een switch gemaakt wordt naar een beleggingsmix met een lager risicoprofiel? Wij kunnen je verder helpen met de vraag of beleggen ook voor jou een geschikte manier is om vermogen op te bouwen. Wij beantwoorden alle bijkomende vragen. Het aanvragen van een beleggersrekening of een beleggersverzekering is dan de volgende stap.

Geld opzij zetten voor later kan op vele manieren. Vertel ons over je ideeën en voorkeuren. Dan adviseren wij je over de mogelijkheden.

Kredieten

Heb je tijdelijk meer geld nodig? Of ben je op zoek naar extra financiële ruimte? Bijvoorbeeld voor een verbouwing of voor een andere uitgave? Wij zoeken samen met je naar een geschikte leningsvorm en regelen dat je tijdig over de gewenste financiële ruimte beschikt.

Krediet op je betaalrekening

Om tijdelijk wat meer financiële ruimte te hebben kun je ook een kredietlimiet op je betaalrekening aanvragen. Maar rood staan kost je wel geld. Daarom is het belangrijk dat je jezelf altijd afvraagt of rood staan in jouw geval echt nodig is. Als je rood wilt staan op je betaalrekening, berekenen we eerst hoeveel je maximaal rood mag staan. Dit doen we op basis van onder andere je inkomen en uitgaven. Het totale kredietbedrag is nooit meer dan een netto maandsalaris, met een maximum van € 2.500,00.

Verstandig lenen

Het lenen van geld is nog steeds een beladen onderwerp. Voorkom dat de leningsvorm niet past bij het bestedingsdoel. Je kunt kiezen voor een lening met een vastgesteld aflosschema (persoonlijke lening) of een kredietvorm waarbij je steeds op kunt nemen tot de gestelde limiet (doorlopend krediet). In sommige gevallen is lenen voor je huis door middel van een persoonlijke lening voordeliger dan een extra hypotheek nemen op je woning.

Onze adviseurs

Karin

Karin Verhulst

karin@florishand.nl

assistent financieel adviseur

Vrijblijvend adviesgesprek? We nemen contact met je op.