Mediation

Scheiden is veel meer dan papierwerk en een handtekening. Het eindigen van een relatie is een emotioneel ingrijpende gebeurtenis met een grote financiële impact. Hoe ga je een passende regeling voor je kinderen maken? Moet je straks alimentatie betalen aan je ex-partner? Of krijg je juist alimentatie? Hoe ga je om met het huis dat je deelt en eventueel de koop van een nieuwe woning? En wat zijn de gevolgen voor je levensverzekering en pensioen?

mediation

Neutraal en resultaatgericht

Als het in je relationele sfeer niet meer lukt om er samen uit te komen, dan bieden wij je met Mediation neutrale en resultaatgerichte begeleiding om te komen tot een acceptabele oplossing voor alle betrokkenen. We helpen jullie verder tijdens het gehele traject en leggen de afspraken indien gewenst voor je vast in een overeenkomst (convenant) en/of ouderschapsplan. Of er nu sprake is van een scheiding na huwelijk, samenwonen of geregistreerd partnerschap.

In het kort:

  • Mediation door een MfN geregistreerd mediator;
  • Resultaatgerichte mediation met de juiste balans tussen het zakelijke en het menselijke;
  • Lagere kosten dan bij een juridische procedure;
  • Duidelijk inzicht in je oude en nieuwe financiële situatie;
  • Nauwgezet overleg met een (RFEA, Register Financieel Echtscheidings Adviseur) financieel adviseur over al je financiële mogelijkheden en producten, zoals hypotheken, pensioenen, verzekeringen en bankzaken;
  • Begeleiding naar de rechtbank.

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem contact met ons op.

Onze mediators

Arthur

Arthur Lapidaire

arthur@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator

Dianne

Dianne de Kort

dianne@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator / RFEA

Vrijblijvend adviesgesprek? We nemen contact met je op.