Overlijden

Als nabestaande of erfgenaam zijn financiële zaken wel het laatste waaraan je wilt denken. Daarom is het beter om er tijdig een keer bij stil te staan. Hoe is de inkomenssituatie na overlijden van jou of je partner? Is er bijvoorbeeld een nabestaandenpensioen?

overlijden

Wat te doen bij overlijden?

Als nabestaande of erfgenaam zijn financiële zaken wel het laatste waaraan je wilt denken. Daarom is het beter om er tijdig een keer bij stil te staan. Hoe is de inkomenssituatie na overlijden van jou of je partner? Is er bijvoorbeeld een nabestaandenpensioen? En hoe is de nalatenschap geregeld? Hoe zit het met de erfbelasting? En als je schulden nalaat, waar krijgen je erfgenamen dan mee te maken?

Als je komt te overlijden verandert er veel in de financiën van je nabestaanden. Door je nalatenschap nu goed te regelen, kun je eventuele problemen voorkomen. Als je partner komt te overlijden, moet je in deze moeilijke tijd veel regelen, ook met de overheid. Deze checklist helpt je daarbij: https://www.wijzeringeldzaken.nl/overlijden/checklist-overlijden/

Heb je vragen? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek? We nemen contact met je op.