Werken

Werken is niet alleen belangrijk voor je inkomen van nu, maar vaak ook voor je pensioen. Mogelijk heb je te maken met veranderingen op het vlak van werk die van invloed kunnen zijn op je financiële situatie.

Inkomsten voor nu en later

Wat als je van baan verandert? Maar weinig mensen beseffen wat een verandering in je baan (of een andere baan) kan betekenen voor je inkomen van nu en later. Zeker in een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds meer aan het flexibiliseren is. Je inkomen kan ook aangetast worden als je met ontslag te maken krijgt en een periode in de WW terecht komt. En wat als je arbeidsongeschikt zou raken? Er zijn ook veranderingen die spannender of vrolijker zijn dan ontslag of arbeidsongeschiktheid. Maar ook die kunnen effect hebben op je inkomen. Denk aan het opnemen van zorgverlof of ouderschapsverlof. Of aan het werken in het buitenland.

Bovenstaande situaties kunnen gevolgen hebben voor je inkomen van nu en later. Heb je vragen? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

De financiële zorg voor je oude dag

Aan je pensioen denk je niet elke dag. Terwijl je inkomen na je werkzame leven van heel wat facetten afhangt. Daarom is het verstandig om minstens een paar keer in je leven even stil te staan bij later.

Wat komt er allemaal kijken bij de financiële zorg voor jouw oude dag? Hoe zit het met je pensioen in combinatie met AOW? De AOW is het ‘basisinkomen’ van vrijwel elke oudere Nederlander én de basis van elk pensioen. Wel stijgt de AOW-leeftijd steeds verder en ontstaat er voor sommigen een AOW-gat. Eventuele pensioentekorten kun je aanvullen met een lijfrente. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld de vrije jaarruimte? En wat als je ondernemer bent?

Pensioen heeft vele facetten, die voor iedereen anders kunnen worden ingevuld. Heb je vragen over je pensioen? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Meer weten over pensioenen? Of ben je benieuwd naar de status van jouw pensioen? Ga naar de pagina Pensioenen.

Vrijblijvend adviesgesprek? We nemen contact met je op.