De hypotheek die bij jou past

Je huis is je thuis. Een fijne plek om te wonen. Helemaal als je hypotheek en maandlasten precies zijn afgestemd op jouw situatie en toekomstplannen. Wij vergelijken tientallen geldverstrekkers voor je en adviseren je onafhankelijk de hypotheek die het beste bij je past. Voor nu en later. Kom langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek waarbij je direct een indicatie krijgt van je (nieuwe) maandlasten.

Een huis kopen?

Bereken wat je maximaal kunt lenen.


Deze uitkomst is een indicatie. Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op je hypotheekrente en voorwaarden. Wij vergelijken tientallen hypotheekverstrekkers voor je en helpen je graag verder met je hypotheek.

Alles over hypotheken

Je eerste huis kopen

Koop je voor het eerst een huis, dan kun je kiezen uit twee hypotheekvormen. Er zijn echter nog veel meer financierings mogelijkheden.

Een ander huis kopen

Heb je verhuisplannen? De rente is laag en de woningmarkt is groeiende. Dit is een goed moment om er werk van te maken.

Ik heb een huis en…

Kan mijn hypotheek goedkoper? Past mijn hypotheek nog bij mij? Kan ik profiteren van de lage rente? Of kan ik beter aflossen?

Hypotheek voor nieuwbouw

Bij een hypotheek voor een nieuwbouw woning komt wat meer kijken dan bij bestaande bouw. Denk aan bouwrente, bouwdepot en eventuele dubbele maandlasten.

Hypotheek voor senioren

Kun je een hypotheek aanvragen als je al AOW ontvangt of binnen 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt? Gelukkig zijn er sinds kort voor senioren meerdere mogelijkheden.

Hypotheek voor ondernemers

Geldverstrekkers kijken kritisch naar jouw persoonlijke situatie als ondernemer. Vaak is er – ook als ZZP-er – meer mogelijk dan je denkt.

Duurzaam lenen

Hypotheekverstrekkers willen je meer geld lenen als dit gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Er zijn ook subsidies en leningen mogelijk.

Stappenplan hypotheekadvies

Je hypotheek is een belangrijke financiële beslissing. Stap voor stap nemen we je mee richting de beste oplossing in jouw persoonlijke situatie.

Actuele hypotheekrente

Je maandlasten zijn voor een groot deel afhankelijk van de hypotheekrente. Vergelijk zelf alle actuele hypotheekrentes per rentevaste periode.

Kun jij besparen?

Bereken of je kunt besparen op jouw hypotheek.



Deze uitkomst is een indicatie. Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op je hypotheekrente en voorwaarden. Wij vergelijken tientallen hypotheekverstrekkers voor je en helpen je graag verder met je hypotheek. Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Wij vergelijken tientallen geldverstrekkers voor je.

ABN AMRO
Aegon
Allianz
Argenta
ASR
Attens
BijBouwe
BLG wonen
BNP paribas
Centraal beheer
Colibri
Delta lloyd
Florius
HypoTrust
ING bank
Interbank
IQ Woon
lloyds bank
Merius
Munt hypotheken
Nationale Nederlanden
NIBC
Obvion
Rabobank
Reaal
RegioBank
Robuust
SNS bank
Syntrus Achmea
Tellius
Tulp hypotheken
Venn hypotheken
Vista hypotheken
WestlandUtrecht bank
Woonfonds

Wat klanten van ons vinden

referentie vrouw

“Goed, persoonlijk advies met betrekking tot de hypotheek en koop van ons huis gehad. Ze nemen echt de tijd voor je om alles goed door te nemen.”

~ Suzan van Balkom

“Prima dienstverlening bij Floris ‘Hand. Erg goed geholpen bij het kiezen van de hypotheek. Voor, tijdens en na het hypotheek traject ook voldoende vragen kunnen stellen. Voel mij een gewaardeerde en tevreden klant.”

~ Jeroen Laurijsen

Referentie man
referentie vrouw

“Of het nu gaat over een hypotheek en de daarbij horende acties of het regelen van al je verzekeringen, het team van Floris’Hand staat altijd voor ons klaar. Niets is teveel en domme vragen bestaan niet. We zijn op alle fronten erg goed geholpen. De medewerkers zijn allemaal erg vriendelijk en behulpzaam!”

~ Marieke van Loon

“Fijn gesprek gehad met Rene en die heeft ons goed op de hoogte gehouden van de voortgang van onze aanvraag. Uiteindelijk met een eerlijk en goed advies een hypotheek gesloten. Wij zijn tevreden!”

~ Tamara Bollebakker

referentie vrouw
Referentie man

“Wij zijn enorm tevreden over de begeleiding die wij bij Floris’Hand hebben gekregen m.b.t. onze financiële situatie. Niels Gille heeft deskundig, uitvoerig en zorgvuldig alles uitgezocht en met ons besproken. Wij hebben onze keuzes aan de hand van zijn advies goed kunnen maken.”

~ Mark Nobelen

Onze hypotheekadviseurs

René

René van Rijsewijk

rene@florishand.nl

financieel adviseur

Team Aline

Aline Roks

aline@florishand.nl

financieel adviseur

Niels

Niels Gille

niels@florishand.nl

financieel adviseur

Arthur

Arthur Lapidaire

arthur@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator

Dianne

Dianne de Kort

dianne@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator / RFEA

De meest voorkomende vragen over hypotheken

Kan ik zonder vast contract een hypotheek krijgen?

Ook als je geen vast contract hebt kunnen we mogelijk een hypotheek voor je afsluiten. Als je een tijdelijk contract hebt, hebben we voor je hypotheekaanvraag een werkgeversverklaring met intentieverklaring nodig. Als je een flexibele arbeidsrelatie hebt, dan wordt je inkomen vastgesteld op basis van je je inkomen uit het verleden. Je inkomen wordt bepaald aan de hand van het gemiddelde van de drie voorgaande kalenderjaren. Als dit gemiddelde inkomen hoger is dan het inkomen van het laatste jaar, wordt het laatste jaarinkomen als inkomen gehanteerd. Kortom: een hypotheek zonder vast contract behoort op deze manier vaak toch tot de mogelijkheden.

Wat te doen met je hypotheek als je relatie eindigt?

De keuze om uit elkaar te gaan is ingrijpend en emotioneel. Het is niet eenvoudig om zo’n besluit te nemen. En dan volgt er ook nog een hectische periode waarin jullie belangrijke beslissingen moeten nemen. Praktisch, misschien over de kinderen, maar ook financieel. Bijvoorbeeld over je koopwoning. Wie blijft in het huis wonen en is dat betaalbaar? Wil je de woning verkopen en wat betekent dat voor beiden op financieel en fiscaal gebied? Hoe regelt je dit op een goede manier? Wij kunnen je daarbij helpen. Niet alleen met je hypotheek, maar ook met alle andere zaken die komen kijken hij het beëindigen van je relatie. Zo heb je al vóór het tekenen van een (scheidings)convenant zekerheid over je financiële situatie. Wat we nog meer doen? Lees meer over Mediation (echtscheidingsbemiddeling).

Hoe geeft overwaarde nog een extra mogelijkheid voor een lager rentepercentage?

Is de waarde van je woning gestegen of heb je een deel van je hypotheek afgelost? Misschien valt je hypotheek dan in een lagere risicoklasse en kun je je rentepercentage laten verlagen. De risico’s van een hypotheek zijn verdeeld in verschillende risicoklassen. Bij deze risicoklassen horen verschillende rentepercentages. Als je hypotheek even hoog of bijna net zo hoog is als de waarde van je woning, valt je hypotheek in een hoge risicoklasse. Je rente is dan meestal hoger.
Is je hypotheek laag in vergelijking met de woningwaarde, dan valt je hypotheek in een lage risicoklasse. Je rente is dan vaak lager. Neem contact met ons op zodat wij kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor een lager rentepercentage.

Hoe kan ik mijn overwaarde verzilveren?

Een aanvulling op je pensioen, je kinderen financieel steunen, een nieuwe badkamer of juist gewoon in je huis blijven wonen zoals je gewend bent. Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom het prettig is om tijdens je pensioen wat meer financiële ruimte te hebben. Ben je 60 jaar of ouder en is je huis meer waard dan de hypotheek die je nu hebt? Dan zijn er mogelijkheden om via een hypotheek het geld dat je anders pas zou krijgen als je je huis verkoopt, al te gebruiken tijdens je pensioen. Meer weten? Wij helpen je graag verder.

Wat kost een woonlastenverzekering en wat levert het op?

Als je als werknemer niet meer kunt werken door een ziekte of ongeval, kom je na 2 jaar in aanmerking voor een WIA uitkering. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van vele factoren. Je inkomen kan hierbij fors dalen, zelfs tot onder de € 500,- per maand. Ook door werkeloosheid kan je inkomen dalen. Met een woonlastenbeschermer of woonlastenverzekering kun je de betaling van je hypotheeklasten veiligstellen of een deel (%) van je inkomen garanderen / veiligstellen voor het geval dat je inkomen daalt (of zelfs wegvalt) door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Dit kan heel nuttig zijn. Toch is het goed om te bezien of de woonlastenverzekering ook in jouw geval nodig is. Misschien heb je veel vermogen zodat je je inkomensdaling zelf op kunt vangen. Of heeft je werkgever een zodanige voorziening voor je geregeld dat een extra verzekering niet nodig is. Wil je een woonlastenverzekering die doet wat je verwacht. Met een paar tientjes per maand heb je dit al geregeld. Wij helpen je graag verder.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig bij de aankoop van een woning?

Een huis koop je meestal niet van de ene op de andere dag. Er komt veel bij kijken. Zo heb je meer eigen geld nodig, omdat je steeds minder mag lenen voor de aankoop van je huis. Een paar jaar geleden kon je een hypotheek afsluiten die een stuk hoger was dan de waarde van het huis dat je kocht. Met dat extra geld kon je de kosten voor het hypotheekadvies, de makelaar, de taxateur en je overdrachtsbelasting. Plus een eventuele verbouwing. De overheid heeft de regels strenger gemaakt. Vanaf 2018 mag de hypotheek niet hoger zijn dan de waarde van het huis dat je wilt kopen. Voor alle andere kosten heb je in principe eigen geld nodig.

Moet ik in actie komen bij een aflossingsvrije hypotheek?

Is je hypotheek – of een gedeelte ervan – aflossingsvrij? Bij een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd niet(s) af. Maar weet je al hoe je af gaat lossen aan het einde van de looptijd? Het is goed om de mogelijkheden nu alvast te onderzoeken of de gevolgen in beeld te krijgen, namelijk…

  • Is je inkomen in de toekomst lager dan nu, door bijvoorbeeld pensioen? Dat heeft impact op betaalbaarheid van je hypotheek;
  • Wilt je je hypotheek verlengen? Dat hangt af van je toekomstige inkomen en niet van overwaarde;
  • Weet je dat na 30 jaar de hypotheekrenteaftrek vervalt? Mogelijk stijgen daardoor je netto lasten.

Weet je al wat je gaat doen of wil je weten wat dit voor jou betekent? Ga er mee aan de slag en laat je situatie door ons bekijken. We helpen je graag verder.

Staat jouw vraag er niet bij? Ook dan helpen we je graag verder. Ga naar onze contactpagina of stel jouw vraag via ons contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vrijblijvend adviesgesprek? We nemen contact met je op.