Mensen die je verder helpen

Wij zijn sparringpartner en adviseur voor ondernemers en organisaties. Op basis van een afgewogen risicoanalyse geven wij een sluitend advies voor risicobeheer. Wij brengen je desgewenst ook in contact met de juiste specialisten in ons netwerk bestaande uit accountants, notarissen, juristen en collega-ondernemers.

Team over ons

Floris Vanderpoortere

Onze bedrijfsnaam is in 2007 afgeleid van Floris Vanderpoortere, een succesvolle rentmeester uit de Gouden Eeuw. Deze Bourgondisch levende financier (1630-1692) is een succesvol zakenman, niet in de laatste plaats door zijn deskundigheid en betrouwbaarheid. De zaken die men aan zijn hand toevertrouwt lopen altijd voortreffelijk. Hij is een man die zijn opdrachtgevers een florissante toekomst weet te bieden… Een goede vriend met visie op geldzaken.

Floris Vanderpoortere
Erkend hypotheek adviseur
RFEA
FFP
Erkend financieel adviseur
EU embleem

Project: ‘Verhogen Duurzame inzetbaarheid bij Floris’Hand’. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie.

Documenten voor dienstverlening

De Wet op het financieel toezicht (Wft) schrijft voor dat we als financiële dienstverlener met twee (informatieve) documenten inzicht moeten geven in onze dienstverlening.

Dienstenwijzer (PDF)

Hierin lees je over wie wij zijn en hoe wij werken.

Dienstverleningsdocument (PDF)

Hierin leggen we uit wat we voor je kunnen betekenen, welke diensten we leveren en tegen welke vergoeding. Medewerkers van Floris’Hand ontvangen een vast salaris. Voor zover er ook sprake is van een variabel salaris, houden we ons aan de wettelijke eisen.

Onze adviseurs

Ons team van adviseurs bestaat uit integere, betrokken en deskundige mensen die je verder helpen.

Arthur

Arthur Lapidaire

arthur@florishand.nl

financieel adviseur / MfN registermediator

Fabienne

Fabiënne Lapidaire

fabienne@florishand.nl

controller en directie assistent

Vrijblijvend adviesgesprek? We nemen contact met je op.

23 juli 2024

Nieuwe auto? Laat ons de nieuwwaarderegeling checken!

Heeft u een nieuwe auto op het oog? Wat een fijn vooruitzicht! We hebben een belangrijke tip voor u: let goed op de nieuwwaarderegeling van uw autoverzekering. Met deze regeling kunt u bij total loss of diefstal de nieuwwaarde van uw auto namelijk vergoed krijgen.
22 juli 2024

Krappe arbeidsmarkt leidt tot meer conflicten

Zestig procent van de werkgevers heeft last van de krapte op de arbeidsmarkt. Ze kunnen maar moeilijk de juiste mensen krijgen om al het werk te verrichten. Dat leidt tot een hogere werkdruk en meer conflicten met werknemers. Hoe gaat u daarmee om?
17 juli 2024

Bedrijfsruimte huren en aanpassen? Denk aan het huurdersbelang!

U huurt een bedrijfspand of een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw. Van de verhuurder mag u dat opknappen naar uw eigen wensen. Maar wat als er schade ontstaat aan uw aanpassingen? Valt dat dan onder uw inventarisverzekering of onder de gebouwenverzekering van de verhuurder?
10 juli 2024

Breng aansprakelijkheidsrisico goed in kaart

Volgens de Arbowet bent u als werkgever verantwoordelijk voor de omstandigheden waaronder uw werknemers hun werk doen. U kunt aansprakelijk gesteld worden als zij schade oplopen door een arbeidsongeval of een beroepsziekte. Hoe verzekert u dat risico?
3 juli 2024

Uw ticket naar een zorgeloze vakantie

Het is bijna tijd om uw koffers te pakken en te gaan genieten van die langverwachte vakantie! Maar voordat u de deur achter u dichttrekt, is er nog één ding om te regelen: uw reisverzekering. Waarom? Omdat het uw ticket is naar een zorgeloze vakantie!
2 juli 2024

Frauderisico verkleinen en verzekeren

Uit een recent onderzoek van Allianz is gebleken dat een ruime meerderheid van de Nederlandse bedrijven het afgelopen jaar schade heeft opgelopen door fraude. In 56% van de gevallen gaat het om interne fraude. Hoe voorkomt u dat úw medewerkers de fout in gaan en wat te doen bij een vermoeden van fraude? En is de schade te verzekeren?
2 juli 2024

Geen lening door Netflix-abonnement?

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is kritisch over een wetsvoorstel van het kabinet. Dit voorstel wil de regels verbeteren voor het vastleggen van informatie van mensen die geld lenen. Maar volgens de AP beschermt het voorstel consumenten lang niet goed genoeg.